Valverde se prisjetio debakla protiv Rome: Užasno...

Na Nou Campu još ne mogu prežaliti poraz na Olimpicu

Valverde se prisjetio debakla protiv Rome: Užasno...

Proteklog vikenda je utakmicama prvog kola otvorena nova sezona španske La Lige, a Barcelona je u odbranu titule prvaka krenula sigurnom pobjedom nad Alavesom.

Iako su novi izazovi pred Messijem i družinom, na Nou Campu i dalje ne mogu prežaliti poraz od Rome na Olimpicu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Barcelona je u aprilu ove godine na svom terenu slavila sa 4:1 protiv Rome, ali je onda Vučica u uzvratu na Olimpicu uspjela upisati senzacionalnu pobjedu od 3:0 i proći u polufinale Lige prvaka. Bio je ovo jedan od najbolnijih poraza ikada za Barcelonu, a trener Valverde se ponovo, ovaj put za klupski sajt, prisjetio "kobne" noći u Rimu.

"Imali smo užasan dan... Moja analiza tog revanša govori da ništa nije bilo dobro oko tog sudara sa Romom", prisjetio se Valverde, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nakon žrijeba su svi aplaudirali jer smo izvukli Romu. Prvi meč je bio komplikovan, ali smo uspjeli steći prednost. Ipak, bilo je puno gore neko što se činilo. Dobili smo 4:1, a da smo dobili 2:1 svi, bukvalno svi bi bili puno fokusiraniji na revanš."

"Bio je to susret u kojem nam nije išlo od samog početka, zaostajali smo, a oni su krenuli jako i nismo mogli preokrenuti stvari... Njima svaka čast. U takmičenjima poput Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva sve se može svesti na jednu jedinu grešku ili loš dan. Morate biti izuzetno fokusirani", dodao je na kraju trener Barcelone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti