Najkomičniji penal u historiji fudbala: Da je gađao još hiljadu puta ne bi pogodio "slučajnu metu"

Reakcija zaštitara neprocjenljiva

Najkomičniji penal u historiji fudbala: Da je gađao još hiljadu puta ne bi pogodio "slučajnu metu"

A. Čaušević

Na susretu FA Cupa između Yeovil Towna i Weymoutha viđen je možda i najkomičniji penal u historiji fudbala. 

Lokalni rivali su odigrali 1:1 u regularnih 90 minuta igre, pa je putnik u narednu runu odlučen penal serijom.

Yeovil je bio taj koji prošao dalje, a jedan od promašenih penala ovog tima je postao viralan na društvenim mrežama.

Tom Knowles je imao priliku da zatrese mrežu, ali je potpuno promašio okvir gola te pronašao "žrtvu" koja je stajala u blizini stative.

Naime, Knowels je direktno u glavu pogodio zaštitara, a navijači su razočarenje pretvorili u slavlje i smijeh nakon što je zaštitaru pala kapa s glave.

I reakcija zaštitara je bila fantastična. Iako je dobio snažan udarac u glavu slavio je ostatkom navijača na tribinama. Zaista, prekrasno.

Interesnatno da je penal serija na ovoj utakmici završena rezultatom 2:1 pošto su izvođači oba tima promašili čak šet penala.

Top Komentari

Klicko
Penali-penalty machine cr7 likes this
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi