"Nasri je idiot i nikada ga neću moći poštovati"
Mnogi su mislili da se sukobio s Nasrijem zbog "jeftinih" poena kod navijača Arsenala, ali to je daleko od istine

Frimpong otvorio dušu

"Nasri je idiot i nikada ga neću moći poštovati"

E. Čaušević

Emmanuel Frimpong nekada je bio mlada nada londonskog Arsenala, ali se nije uspio dokazati na Emiratesu. Ovaj 26-godišnji fudbaler trenutno igra na Kipru u dresu Ermis Aradippoua i sigurno je da je i sam mnogo više očekivao od svoje karijere.

Frimpong je za Arsenal debitovao 2011. godine i mnogi su vjerovali da će on biti jedan u nizu igrača koje je otkrio Arsene Wenger. Iako mu je francuski stručnjak dao nekoliko šansi da se dokaže i izbori za veću minutažu u Arsenalu na kraju Frimpong jednostavno nije mogao izdržati pritisak.

Međutim, navijači Arsenala će ga uvijek voljeti nakon što se sukobio sa Samirom Nasrijem na meču protiv Manchester Cityja samo nekoliko mjeseci nakon što je Nasri odlučio napustiti Arsenal. Ipak, Frimpong je priznao da mržnja prema Nasriju postoji mnogo ranije od pomenutog sukoba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se kada sam dobio crveni karton protiv Liverpoola, ušao sam u svlačionicu i mislio da će Wenger biti bijesan na mene. Ipak, on je shvatao da sam još uvijek mlad i nije želio da me kritikuje i mogu reći da mi je tada pao kamen sa srca. No, onda se odjednom pojavio Nasri koji je počeo da galami na mene i govori mi kako sam ja kriv za poraz", rekao je Frimpong, te nastavio:

"Bio sam mlad i nisam znao kako da se ponašam. Te riječi su me uništile i osjećao sam kao da svi dijele mišljenje kao i Nasri, a nije bilo tako. Tada sam shvatio kakav je on čovjek. Na treninzima me ismijavao stalno i govorio mi kako me on može kupiti ako to želi. Ljudi neće shvatiti zašto se desio taj sukob kada je on bio u Cityju. Razlog je jednostavan, on je idiot i nikada, ali nikada ga neću moći poštovati".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi