"Mnogo toga dugujem Wengeru, on nam je kao otac i trener u jednom"

Samo riječi hvale Maitlanda-Nilesa

"Mnogo toga dugujem Wengeru, on nam je kao otac i trener u jednom"

Endin Čaušević

Arsene Wenger poznat je po tome da voli šansu davati mladim igračima, a tako je bilo i u ovoj sezoni što se tiče Arsenala.

Wenger je na pripreme prije početka sezone poveo 20-godišnjeg Ainesleyja Maitlanda-Nilesa koji je to u potpunosti iskoristio. Iako ovaj igrač nije bio standardan na početku sezone počeo je dobijati sve više prilike za igru, a u jednom trenutku iz prvog tima istisnuo je i Seada Kolašinca.

Iako je sada već jasno da će Arsene Wenger na kraju ove sezone napustiti Arsenal čini se da se to baš i ne sviđa pojedinim igračima ove ekipe, posebno kada je u pitanju Maitland-Niles.

"Mnogo toga dugujem Wengeru jer je vjerovao u mene i govorio mi da vrijedno radim i da će mi se to jednog dana ispaltiti. Uvijek sam davao maksimum na treningu i on je to prepoznao i dao mi šansu. Za mene lično on je veoma draga osoba koja mnogo vjeruje u mlade igrače", rekao je Maitland-Niles, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek ima vremena da vas sasluša ukoliko nešto nije kako treba. Dokazao je mnogo puta da svakog igrača tretira kao da je dio porodice i to je rijetkost u klubovima. Skoro da se ponaša kao otac prema vama, ali isto tako i trener. Na dobitku smo kako god da okrenemo".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi