Fotografija koja bi mogla promijeniti sliku evropskog fudbala - U glavnoj ulozi je opet Katar
Nasser Al Khelaifi uhvaćen je na ručnu s Mohamedom Salahom i sve su veće priče da bi on uskoro mogao biti na čelu katarskog fonda koji bi preuzeo Liverpool

Preuzimaju Redse

Fotografija koja bi mogla promijeniti sliku evropskog fudbala - U glavnoj ulozi je opet Katar

Midhat Šljivak

Katarska investiciona grupa spremna je nakon francuskog velikana PSG-a kupiti i ekipu Liverpoola, a pregovori o preuzimanju Redsa navodno su već počeli.

Liverpool bi uskoro mogao promijeniti vlasnika. Aktuelni vlasnici kluba s Anfielda 'Fenway Sporst Group' dobili su nekoliko ponuda za prodaju engleskog velikana, a među njima su ponude iz Katara i Saudijske Arabije.

Katarski novinar Mohammed Saeed Alkaabi donosi informacije da je investicioni fond iz njegove zemlje favorit da kupi Liverpool. I aktuelni vlasnici su spremni za prodaju.

"Kataru je dat prioritet za kupovinu Liverpoola i postoji veliki interes da se posao završi već sad", saopšteno je.

Cijena koju bi Katar trebao izdvojiti za kupovinu engleskog velikana je četiri milijarde funti i pregovora o smanjenju cifre sigurno neće biti.

Oglasi

Ovakva cifra donijela bi 'Fenway Sporst Group' ogroman plus jer su oni 2010. godine kupili Redse za 300 miliona funti, a oni su prethodnih godina vratili Liverpool u vrh engleskog i evropskog fudbala.

Danas se pojavila i zanimljiva fotografija iz Engleske. Nasser Al Khelaifi je bio na ručku s Mohamedom Salahom i vrlo je moguće da bi prvi čovjek PSG-a uskoro mogao biti glavno lice tima s Anfielda.

Naravno, posao u PSG-u bi morao napustiti u slučaju da Katar kupi Redse i za njega bi to mogao biti novi veliki projekat.

Nema dileme da bi Liverpool u slučaju prodaje katarskim investitorima dobio dodatne finansije u budućnosti i bilo bi interesantno vidjeti kako će sve izgledati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi su ove sezone doživjeli popriličan pad. Tim Jurgena Kloppa igra lošije nego prethodnih sezona i daleko su od samog vrha.

Pojačanja su neophodna za borbu za vrh, a s Katarom će stvari ići mnogo lakše.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Najnovije vijesti