Al-Khelaifi je na predstavljanju Goncala Ramosa odlučio Mbappea spustiti na samo dno!

Zna se kome je ove riječi uputio

Al-Khelaifi je na predstavljanju Goncala Ramosa odlučio Mbappea spustiti na samo dno!

Edmir Škorić

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi održao je govor povodom predstavljanja najnovijeg pojačanja Goncala Ramosa, iskoristivši savršeno trenutak da ispali otrovnu strijelicu u pravu Kyliana Mbappea.

Dok traje najveća ovoljetna saga na transfer tržištu, PSG nastavlja sa dovođenjem igrača. Predstavljen je talentovani Portugalac Goncalo Ramos koji iz Benfice dolazi za 80 miliona eura, dok se čeka da se ozvaniči transfer Ousmanea Dembelea iz Barcelone.

U Parizu su sa ovih nekoliko poteza na neki način počeli da otvaraju izlazna vrata Mbappeu, koji uporno odbija da produži ugovor u želji da ode u Real Madrid.

Njegov odnos sa rukovodstvom PSG-a značajno se pogoršao, nedavno je izbačen iz prvog tima i zaprijećeno mu je da će sezonu provesti na tribinama ako odbije da potpiše ugovor (a istovremeno ne ode iz Pariza ovog ljeta).

Mbappe se na to ne obazire, ali katarski moćnici počeli su ga prozivati gdje god stignu. Dok je predstavljao Ramosa navijačima, Al-Khelaifi je riječima jasno želio da prozove Mbappea kao najveću zvijezdu kluba.

Oglasi

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Goncalu Ramosu u porodicu PSG- a kao našem najnovijem i najuzbudljivijem napadaču", započeo je Al-Khelaïfi svoj govor.

Drugi dio njegove izjave, puno oštriji, aludira, bez sumnje, na Mbappea. "Goncalo je fantastičan, ultra-motiviran mladi međunarodni igrač koji se bori za svoj tim".

U slučaju da je bilo sumnje da se obraća Kylianu, Al-Khelaifi je to razjasnio razornom posljednjom rečenicom: "Ovo je tip igrača koje želimo u budućnosti naše institucije."

Ovo nije prvi put da Al-Khelaifi indirektno proziva Mbappea, jer je to činio i ranije na prvom treningu pod vodstvom Luisa Enriquea prije odlaska na predsezonsku turneju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tada je održao govor pred svim igračima i jasno poručio da je važno da u timu budu samo oni koji osjećaju PSG svojim timom i koji će biti spremni da poginu za boje Pariza u novoj sezoni.

Te riječi su uveliko bile upućene Mbappeu, koji i dalje ostaje ustrajan u tome da ne produži ugovor kako bi kao slobodan otišao u Real na kraju sezone, ali rizikuje da u sezoni 2023/24 ne odigra nijednu utakmicu, što bi za ovog mladog momka u najboljim godinama bilo ravno katastrofi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije