Nastavlja se Chelseajeva kriza
Foto: EPA

Novi poraz Chelseaja

Nastavlja se Chelseajeva kriza

Edmir Škorić
Teme:

U posljednjem susretu subotnjeg programa 15. kola engleske Premier lige Chelsea i Bournemouth odmjerili su snage, a za tim Josea Mourinha stigao je novi šok.

Chelsea je nastavio da se muči i sa objektivno slabijim rivalima, a na Stamford Bridgeu je velika tri bodaosvojio Bournemouth, koji je iskoristio jednu lošu reakciju domaće odbrane u 82. minuti.

U prvom dijelu Plavce je spasio Thibaut Courtois, sjajni belgijski golman koji se oporavio od povrede. 

U nastavku Chelsea je bio bolji, kontrolisao je utakmicu, imao jako dobru šansu preko Matića u 55. minuti, zatim još nekoliko jako opasnih napada, ali to nije bilo dovoljno da se zatrese mreža Bournemoutha.

I dok su domaći pokušavali da dođu do pogotka za pobjedu, uslijedila je kazna za sve neiskorištene šanse. Rezervista Murray je dvije minute po ulasku u igru matirao Courtoisa.

Bournemouth je ovom pobjedm napustio opasnu zonu i sada je 17. sa 13 bodova, dok ej Chelsea bolji za tri mjesta i ima dva boda više. 

Premier liga, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Bournemouth 0:1 (Murray 82)


0-1 Glenn Murray Great Header Goal | Chelsea v... by soccerhub365
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.