Nastavlja se i liga suspendovana još u fabruaru

Švicarci donijeli konačnu odluku

Nastavlja se i liga suspendovana još u fabruaru

Švicarske vlasti su još ranije dale dozvolu za nastavak ekipnih treninga profesionalnih klubova, ali i za nastavak sezone u junu.

Danas stižu informacije da je pala i konačna odluka i da će se švicarska Super lige nastaviti 14. juna. Prethodno se špeklisalo o osmom junu kao mogućem terminu nastavka.

Švicarske vlasti su apelovale na navijače da se ne okupljaj u velikim brojevima oko stadiona i u kafićima kada se takmičenje u Super ligi nastavi.

Inače, posljednje utakmice švicarske Super lige su odigrane još 23. februara, da bi par dana kasnije takmičenje bilo zvanično suspendovano zbog pandemije novog koronavirusa.

Sezona u Švicarskoj je suspendovana nakon odigrana 23 kola, a da bi se kompletirala potrebno je odigrati još 13.

Vjerovatno će se gledati velika borba za titulu s obzirom da St. Gallen na prvom i Young Boys na drugom mjestu tabele imaju po 45 bodova, dok je trećeplasirani Basel na 40.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi