Trener potvrdio: Francuski velikan želi Ermedina Demirovića
Foto - EPA

Brojne ponude za 22-godišnjeg napadača

Trener potvrdio: Francuski velikan želi Ermedina Demirovića

M. Šljivak

Mladi bh. napadač Ermedin Demirović imat će zaista teške muke pri izboru novog kluba.

Sjajni 22-godišnji napadač privukao je na sebe veliku pažnju čudesnim igrama u dresu švicarskog St. Gallena, pa nije nikakvo čudo što se klubovi otimaju za njegov potpis.

Među timovima koji ga žele je francuski velikan, desetostruki prvak St. Etienne, a da postoji ponuda ovog kluba priznao je trener St. Gallena Peter Zeidler.

"On je još uvijek pod ugovorom s Alavesom, ali postoje ponude mnogih klubova iz Bundeslige. Između ostalih ponuda, želi ga St. Etienne", rekao je Zeidler i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nevjerovatan je zaista. Prošle godine sam ga vodio u Sochauxu i razgovarao sam o njemu s Pierre-Alainom Frauom i Freddyjem Vandekerkhoveom o njemu. Došao je kod nas i odmah je počeo zabijati. Žao mi je što će otići, znam da ga žele mnogi klubovi", rekao je trener St. Gallena.

Demirović je ugovorom za Alaves vezan do 2021. godine, a ove sezone u dresu St. Gallena je postigao devet golova i upisao je četiri asistencije u 16 nastupa. Pored St. Etienna za njegove usluge zainteresovani su za sada još Metz i Stuttgart.

Top Komentari

Adnanos
Najgora liga za napadaca je francuska liga.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti