Nastavlja se mrtva trka između Jedinstva i Slobode?

1. liga FBiH, 24. kolo

Nastavlja se mrtva trka između Jedinstva i Slobode?

Sedam kola ostalo je do kraja 1. lige FBiH, a mrtvu trku za plasman nastavljaju bihaćko Jedinstvo i tuzlanska Sloboda, dok ni Bratstvo iz Gračanice ne želi tek tako da odustane od svih ambicija za plasmanom u najelitniji fudbalski rang u našoj državi. 

Bišćani će u okviru 24. kola Pod borićima ugostiti ekipu GOŠK-a, a izabranici Ahmeta Kečalovića nadaju se novoj pobjedi kojom će zadržati prednost od jednog boda nad Slobodom, naravno ukoliko se u Tuzli ne desi neko veliko iznenađenje, jer sve osim pobjede kluba sa Tušnja nad Podgrmečom bilo bi velika senzacija.

Trećeplasirani sastav 1. lige FBiH, ekipu koju sa klupe predvodi Denis Sadiković ovoga vikenda očekuje gostovanje u Hercegovine kod uvijek tvrde Čapljine, koja je prije nekoliko kola napravila dosta problema Jedinstvu koje je uspjelo upisati minimalnu pobjedu.

Baš kao u vrhu, interesantna se borba vodi i na samome dnu tabele. Konjički Igman i bugojanska Iskra imaju po 23 boda, dok Budućnost iz Banovića ima bod više. Posljednjeplasirani Troglav već odavno je samog sebe eliminisao, tako da se utakmice ovoga kluba rezultatom 3:0 registruju u korist protivnika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Konjic danas stiže ekipe Branitelja, a sastava Adisa Obada u slučaju pozitivnog rezultata, bio bi korak bliže opstanku u odnosu na Iskru koja će ovoga vikenda imati puno teži posao na gostovanju u Srebreniku kod Gradine.

Jedina utakmica koja je na rasporedu u nedjelju je susret u kojem će bodove spasa u kantonalnom derbiju Budućnost tražiti na gostovanju kod Radničkog u Lukavcu.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.