Nastavlja se osipanje igračkog kadra Mladosti, Žulj će u Sloveniju

Mogli bi ostati bez cijelog tima

Nastavlja se osipanje igračkog kadra Mladosti, Žulj će u Sloveniju · Saznajemo

A. Čaušević

Mladost je na terenu potpuno zasluženo osigurala opstanak, ali nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi, pa će igrati u nekom od nižih rangova.

Dok se još uvijek čeka klupska odluka da li će novu sezonu započeti u Prvoj ligi FBiH ili će u najniži rang, igrački kadar se osipa iz dana u dan.

Kako SportSport.ba saznaje posljednji koji je otišao je Marko Žulj. Ovaj 25-godišnji štoper će karijeru nastaviti u Sloveniji.

Nova Žuljova stanica u karijeri bit će Radomlje koje će se u novoj sezoni takmičit u Prvoj ligi Slovenije gdje će kao tim menadžer biti angažovan Nermin Bašić. Transfer će biti ozvaničen u narednim danima.

Žulj nije prvi, a prema svemu sudeći ni posljednji fudbaler iz prošle sezone koji su napustili Mladost. Naredni koji bi trebao krenuti njegovim stopama je najbolji strijelac ekipe iz prošle sezone Nedim Hadžić.

Ranije je Amer Hiroš otišao u Osijek, Semir Bukvić je dogovorio sve sa Slobodom, dok su Amar Begić i Anes Vazda potpisali za Borac, odnosno Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu su napustili Kenan Šarić i Kenan Handžić, dok je Alen Dejanović koji se uspješno oporavlja od povrede potpisao za Velež.

Kako sada stoje stvari nove klubove će tražiti i defanzivci Rijad Sadiku i Azur Mahmić. Slobodan u potrazi nove sredine je mladi štoper Hasan Jahić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Mah sta se ba sikirate, selo pored Kaknja spasit ce S. H-fejzovic, pijani srbijanski djilkos iz Sjenice, hahahahahaha
0 7
_ZIJAGA_
Najljepsu NOGOMETNU PRICU, bar po pitanju MLADIH NOGOMETASA su pokusali RASTURITI..SMECE OD SAVEZA, u kojem BOSNJO ide protiv SVOGA, za interes GENOCIDASA..i onda se cudimo, zasto nam se neke stvari događaju...
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi