Nastavlja se osipanje igračkog kadra u FK Zvijezda 09
Mahmutović je u dvije sezone u redovima Zvijezde 09 postigao 15 golova

Mahmutović nakon dvije godine napušta klub

Nastavlja se osipanje igračkog kadra u FK Zvijezda 09

D. Kurbegović

Nakon što je više od pola tima u samo dva dana napustilo FK Zvijezdu 09, a klub je ranije napustio i trener Milenko Bošnjaković, kojeg je jučer naslijedio Boris Savić, danas je klub napustio još jedan igrač.

Napadač Selmir Mahmutović završio je svoju epizodu u klubu iz Etno sela Stanišići. Ovaj 26-godišnji igrač u ovoj sezoni skrenuo je pažnju svojim golovima u posljednjim minutama protiv Zrinjskog, te GOŠK-a. Zahvaljujući njegovim golovima pobijeđen je klub iz Mostara 1:0, dok je u sudijskoj nadoknadi protiv GOŠK-a postigao gol za izjednačenje i bod, koji je na kraju Zvijezdi donio opstanak u Premijer ligi.

Ipak to nije dovoljno da Mahmutović dobije novi ugovor, tako da je slobodan igrač i svoju karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu. Ovaj igrač, inače mlađi brat od Aidina Mahmutovića u svojoj dosadašnjoj karijeri pored Zvijezde 09 nastupao je za Čelik, Crikvenicu, Usoru, Slogu, Pribram, TOŠK i Proleter.

Očito da u Zvijezdi 09 žele šansu dati mlađim igračima, odnosno igračima iz svoje akademije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi