Nastavlja se sezona SportSport.ba FANTASY Premijer lige BiH, uveli smo i nove opcije!

Osigurane vrijedne nagrade

Nastavlja se sezona SportSport.ba FANTASY Premijer lige BiH, uveli smo i nove opcije!

Endin Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se konačno nakon više od dva mjeseca pauze, a samim time nastavlja se i uzbudljivo takmičenje SportSport.ba Fantasy Premijer lige BiH!

Drugi dio sezone Premijer lige počinje već u petak kada su na rasporedu dvije utakmice 20. kola, a igrali Fantasyja mogu spremati svoje ekipe za nove izazove. S obzirom na dužu pauzu pojedine ekipe imale su velike promjene u igračkom kadru, ali smo uveli nekoliko novih pravila kako biste što bolje pripremili svoje timove.

Ova sezona je već donijela dosta uzbuđenja na SportSport.ba Fantasyju uz koji možete uživati zahvaljujući našim sponzorima Kladionici Mozzart i Sarajevskoj pivari.

Zbog velikog broja transfera i odlazaka igrača iz BiH uveli smo nekoliko novih pravila kako bismo olakšali mnogima da "sklope" ekipu za nastavak sezone jer je bilo onih koji su tokom pauze ostali bez nekoliko udarnih igrača.

Napravljeno je i implementirano nekoliko pravila, a prvo od njih jeste da ćete imati pravo na besplatan transfer za svakog igrača koji je otišao iz lige ili promijenio klub. Imate pravo besplatno da zamijenite svakog takvog igrača ukoliko ste ga imali u svojoj ekipi u dosadašnjem dijelu sezone.

Također, samo za 20. kolo koje se igra ove sedmice omogućena su vam dva besplatna transfera. Uobičajeno je da imate jedan besplatan transfer po kolu, ali ovaj put na raspolaganju su vam dva besplatna transfera.

Oglasi

Treba istaći da su aktivirane i dodatne opcije što se tiče SportSport.ba Fantasy Premijer lige BiH. U dodatnim opcijama koje su aktivirane nalazi se Wild Card Bonus što znači da potpuno besplatno možete promijeniti cijeli tim ukoliko akvivirate ovu opciju.

Tu je sada i opcija Bench Boost koja vam omogućava da za jedno kolo do kraja sezone možete izabrati ovu opciju koja će vam donijeti bodove igrača s klupe iako nisu bili uključeni u prvi tim za to kolo.

Također, imate i opciju Triple Capitain koju isto tako možete jednom aktivirati do kraja sezone, a kada to uraditi onda vam se bodovi za kapitena u tom kolu računaju trostruko umjesto dvostruko kao što je to inače slučaj.

Svi dosadašnji transferi koji su se desili u Premijer ligi BiH su uspješno upisani i na našem Fantasyju, te već sada možete lagano da pripremate svoju ekipu za nastavak sezone. Krajnji rok za kreiranje ekipe za 20. kolo je petak, 25. februar do 13 sati.

Sva pravila i detalje bodovanje pogledajte OVDJE. A želite li komentarisati igru i razmijeniti iskustva sa ostalim igračima, prijaviti neku grešku ili nam dati sugestiju za razvoj novih funkcionalnosti, možete to učiniti na temi Fantasy na našem Forumu.

U sezoni 2021/2022 osigurali smo nagrade nakon svakog kola

Najbolji igrač svakog kola dobiće 20 KM bonusa u Kladionici Mozzart. Drugoplasirani dobija 15 KM, trećeplasirani 10, a još 7 najboljih u tom kolu dobiće po 5 KM bonusa na svoj račun u Kladionici Mozzart.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko dva ili više igrača budu imali jednak broj bodova, oni će podijeliti ukupan fond bonusa za mjesta koja zauzimaju. Primjera radi, ako dva igrača imaju jednak najveći broj bodova u kolu, dobiće po 17,5 KM, a treći dobija 10 KM.

Na kraju sezone, najbolji igrač od Kladionice Mozzart dobiće 200 KM bonusa, drugoplasirani 100 KM bonisa, a trećeplasirani 60 KM bonusa. Eventualna izjednačenja na kraju sezone, opet rješavamo jednakom podjelom nagradnog fonda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi