Nastavljaju se kvalifikacije za Euro: Mogu li Jović i Srbija do pobjede kod Ukrajine?

Nekoliko zanimljivih mečeva

Nastavljaju se kvalifikacije za Euro: Mogu li Jović i Srbija do pobjede kod Ukrajine?

Večerašnjim utakicama trećeg kola nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a pred nama je nekoliko zanimljivih duela.

Naravno, u centru pažnje na našim prostorima svakako bi mogla biti utakmica između Ukrajine i Srbije. Bit će ovo vrlo važan duel u grupi B koji bi na kraju, iako je o tome rano pričati, mogao imati značajnu ulogu kada je u pitsanju konačan plasman na tabeli.

Srbija je do sada odigrala jedan meč i ima osvojen bod, dok je Ukrajina odigrala dva meča te je skupila četiri boda i nalazi se na prvom mjestu ove grupe.

Obzirom da je u grupi i Portugal, jasno je da će se te tri reprezentacije boriti za prve dvije pozicije, pa je svakako svaki njihov međusobni duel jako bitan.

Treba reći i to da će ovo biti prva utakmica za reprezentaciju Luki Joviću otkad je prešao u Real Madrid tako da će Ukrajinci sigurno prije svega na njega obratiti veliku pažnju.

Inače, selektor Orlova Mladen Krstajić na ovoj utakmici, kao ni na onoj protiv Litvanije, neće moći računati na Sergej Milinković-Savića i Nemanju Matića koji su povrijeđeni.

Kada je u pitanju klađenje, MOZZART nudi nešto manju kvotu na pobjedu Ukrajine. Na domaćina je kvota 2,70, dok je na pobjedu Srbije koeficijent 2,80.

Kada je u pitanju nastavak ovog teksta, malo ćemo skoknuti i do grupe A u kojoj igraju Engleska, Bugarska, Kosovo, Crna Gora i Češka. Radi se o vrlo snažnoj grupi, a večeras se u istoj sastaju Crna Gora i Kosovo. Crnogorci su prvo otkinuli bod Bugarima u gostima, a u drugom kolu su doživjeli pravi debakl protiv Engleske (1:5). S druge strane, Kosovo nakon prvog kola ima jedan bod jer je remizirao s Bugarskom. U drugoj utakmici ove grupe Češka dočekuje Bugarsku, dok je Engleska u ovom kolu slobodna.

Zanimljivo je kako meč u Podgorici vidi MOZZART. Kvota na pobjedu Crnogoraca je vrlo visoka i iznosi 2,45, dok je na pobjedu Kosova 3,10.

Od ostalih mečeva izdvojit ćemo i duel Austrije i Slovenije u grupi G, kao i Irske i Danske u grupi D. Podsjetimo za kraj da će sutra na teren i naši Zmajevi koji od 18.00 sati gostuju kod Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi