Nastić pristao promijeniti sportsko državljanstvo: Želi se nametnuti Prosinečkom

Želja mu je igrati za reprezentaciju države u kojoj je rođen

Nastić pristao promijeniti sportsko državljanstvo: Želi se nametnuti Prosinečkom

A. Beganović

Bojan Nastić, rođen u Vlasenici, ima želju da igra za bh. reprezentaciju u budućnosti. Nastić je spreman promijeniti sportsko državljanstvo i staviti se na raspolaganje selektoru Robertu Prosinečkom, ukoliko naravno uspije da se nametne svojim igrama u klubu.

Dvadesettrogodišnji lijevi bek je u od ljeta 2016. godine član Genka, a ove sezone u Prvoj ligi Belgije odigrao je 11 mečeva i asistirao za jedan gol.

Prethodno je Nastić igrao u Vojvodini, a krajem 2016. godine je u razgovoru za SportSport.ba izrazio želju da obuče dres zemlje u kojoj je rođen.

"Prvo bih volio da me neko kontaktira iz N/FSBiH, naravno ako smatraju da mogu pomoći, i onda bih rado da sjednemo i popričamo na tu temu. Rođen sam u Vlasenici, Bosna i Hercegovina je moja zemlja, koliko i Srbija u kojoj sam odrastao i sazrio kao čovjek. Sa moje strane postoji interes, a moram priznati da bi za moju Vlasenicu od 8.000 stanovnika bila velika stvar da budem treći reprezentativac nakon Ibiševića i Đurića", rekao je tada Nastić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi