Nastić za BATE debituje tek naredne sezone

Bh. fudbaler u novom klubu

Nastić za BATE debituje tek naredne sezone

Povremeni reprezentativac BiH Bojan Nastić i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje BATE Borisova.

Posljednjih nekoliko sedmica Nastić (25) se vodio kao slobodan igrač. Nakon što se razišao sa Genkom imao je ovaj defanzivac ponude iz Turske, u igri su bili i belgijski klubovi, ali izbor je na kraju pao na BATE.

Transfer je putem zvanične stranice potvrdio i ovaj bjeloruski klub, međutim do kraja sezone Nastić svejedno neće upisati debi, već je angažovan kao pojačanje za narednu sezonu.

Bjeloruski šampionat je inače u samom finišu, do kraja je ostalo još sedam kola, a BATE-u ove sezone 'visi' titula s obzirom da je na čelu tabele Dinamo Brest. Uz sve to i u Evropi nije uspio da se dokopa grupne faze nijednog takmičenja.

Za Nastića je BATE ujedno četvrti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Pored Genka igrao je još za Oostende i Vojvodinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi