BATE Borisov se loše proveo u Kazahstanu

Astana na korak od grupne faze EL

BATE Borisov se loše proveo u Kazahstanu

A. Čaušević

Astana je napravila veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Evropske lige nakon što je u prvom meču play-offa s ubjedljivih 3:0 pobijedila BATE Borisov. 

Bjeloruski prvak koji je u trećoj rundi kvalifikacija izbacio FK Sarajevo se nije lijepo proveo u Kazahstanu i prema svemu sudeći revanš meč na Borisov Areni će mu biti oproštajni kada su u pitanju evropski susreti ove sezone.

Astana je odigrala sjajan meč i visokim trijumfom opravdala status favorita. Prvi gol domaći su zabili u 23. minuti preko sjajnog Tomasova.

Rezultat na Astana Areni u Nur-Sultanu se ponovo promijenio pred sami odlazak na odmor. U 44. minuti na 2:0 je povisio Logvinenko.

Na startu drugog dijela nova lopta u mreži BATE-a. Igrala se 52. minuta kada je dosuđeni penal u pogodak pretvorio Sigurjonsson.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja meča gosti su pokušali postići gol nade, imali su posjed lopte na svojoj strani i nekoliko solidnih prilika, ali rezultatskih promjena nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi