Nathan Ake izbjegave sve što bi mu moglo ugroziti karijeru
Foto: EPA

Ne konzumira alkohol i fokusiran je samo na fudbal

Nathan Ake izbjegave sve što bi mu moglo ugroziti karijeru

Mladi fudbaler londonskog Chelseaja je posvećen samo jednoj stvari - fudbalu, i spreman je uraditi sve kako bi napravio dobru karijeru. 

Upravo zbog ovoga Ake je otkrio da nikada nije uradio ništa što bi moglo ugroziti njegov razvoj ili uticati na njegovu igru. 

Između ostalog Nathan Ake tvrdi da mu nikada nije palo na pamet da pije alkohol, jer je svjestan da će izbjegavanje alkoholnih pića pozitivno uticati na njegovu karijeru, ali i privatni život.

"Ne pijem i nikada nisam ni pio", rekao je Ake, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo ljudi me pita zašto. Ali želim da se, ako sve i ne bude teklo najboljim tokom, nemam zbog čega kajati. Govoriti sam sebi: 'Trebao sam uraditi ovo, ili trebao sam uraditi ono'...Želim biti fokusiran samo na ono štu uradim na terenu."

Ake je uvjeren da će dobiti pravu priliku pokazati svoje umijeće u Chelseaju, iako je ovaj mladi igrač u protekloj polusezoni rijetko dobijao priliku za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi