Begović, Terry i Ake odlaze, ali ponovo oblače isti dres
Foto: EPA

Nova destinacija Bournemouth

Begović, Terry i Ake odlaze, ali ponovo oblače isti dres

Midhat Šljivak

Ekipa Chelseaja u narednu sezonu će definitivno ući bez dugogodišnjeg kapitena Johna Terryja, ali i golmana bh. reprezentacije Asmira Begovića.

Nova destinacija ovih fudbalera mogla bi biti ekipa Bournemoutha, a njima bi se u dresu ovog tima mogao priključiti mladi Nathan Ake.

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe već odavno želi Asmira. Bh. golman je bio velika želja ovog tima još u januaru, ali do transfera nije došlo zbog nemogućnosti Chelseaja da pronađe adekvatnu zamjenu za Begovića.

Ipak, ovog ljeta bi sve trebalo biti riješeno. Begović i vjerovatno Ake će biti plaćeni oko 25 miliona funti, dok bi kao slobodan igrač u klub mogao stići i legendarni John Terry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ake je već nosio dres Bournemoutha. Odigrao je polusezonu kao posuđen igrač, ali ga je Antonio Conte odlučio vratiti na Stamford Bridge.

Međutim, teško da će Plavci odbiti ponudu Bournemoutha i ove fudbalere bismo od naredne sezone mogli gledati u dresu ovog tima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi