"Naučio sam Ronalda kad i kako da šutira loptu, a ako ga pitate, reći će da lažem"
Mario Jardel je napravio zaista spektakularnu karijeru u Evropi. Čak tri puta je bio najbolji strijelac Starog kontinenta i jedan je od najboljih brazilskih napadača koji su se pojavili (Foto: EPA)

Legendarni Mario Jardel sasvim iskren

"Naučio sam Ronalda kad i kako da šutira loptu, a ako ga pitate, reći će da lažem"

M. Šljivak

Svi zaljubljenici u fudbal itekako se dobro sjećaju brazilskog napadača Marija Jardela, koji je krajem devedestih i početkom novog stoljeća brutalno maltretirao golmane u Portugalu, ali i u Evropi.

Nakon fantastičnih utakmica u Vasco de Gami i Gremiju, Jardel je 1996. godine potpisao za Porto, gdje je tri puta osvajao titulu najboljeg strijelca Evrope, te je u 170 utakmica postigao 168 pogodaka.

Porto je zatim izdao potpisavši 2001. godine za Sporting iz Lisabona. I tamo je bio nezaustavljiv (62 nastupa, 67 golova), a sa ovim velikanom je također osvojio naslov prvaka.

Igrao je Jardel sa danas legendarnim Cristianom Ronaldom, koji je tada bio na početku karijere, a Brazilac mu je bio neka vrsta mentora.

Jardel tvrdi da je Cristiano od njega naučio mnogo toga, ali naročite

"Bez dileme, naučio je mnoge stvari od mene. Igrali smo dvije godine zajedno u Sportingu kada sam se vratio iz Galatasaray. Naučio sam ga kako i kada da udari loptu", rekao je Jardel, te je nastavio:

"Ako pitate Ronalda da li sam ga upravo ja tome naučio, sigurno će lagati i reći da nisam", ističe Jardel.

Također, nekadašnji fudbaler otkriva da je Ronalda želio za zeta.

"Sporting nije osvajao titule otkako smo ja i Ronaldo otišli i ekipe. Mnogi me novinari zovu kako bih govorio o Cristanu, jer je imao ljubavnu aferu sa mojom sestrom Jordanom. Želio sam ga za zeta, ali to se nažalost nije dogodilo. Ipak, još uvijek smo dobri prijatelji", ističe Jardel.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Legendarni napadač danas ima velikih problema sa financijama. Živi skromno i povučeno, ali sigurno je da će ga nakon svega historija itekako pamtiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi