Navas i Kostarikanci nisu preživjeli ofanzivu, Brazil u nadoknadi do trijumfa
(Foto: EPA) Brazilci su teškom mukom stigli do tri boda protiv Kostarike koja se fantastično branila sve do samog finiša.

Coutinho i Neymar su u samom finišu pogađali mrežu gola Kostarike

Navas i Kostarikanci nisu preživjeli ofanzivu, Brazil u nadoknadi do trijumfa

Brazil i Kostarika su danas na Saint-Petersburg stadionu odigrali susret 2. runde grupe E. Kostarikanci su uspjeli sačuvati svoju mrežu pred napadima brazilskih zvijezda sve do samog finiša susreta, ali onda Brazil u sudijskoj nadoknadi stiže do pobjede od 2:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga Kostarika je imala priliku šokirati Brazilce u 13. minuti, ali je Celso Borges promašio okvir gola iz obećavajuće pozicije.

Potom je uslijedio period nešto mirnije igre, a onda Gabriel Jesus u 26. minuti trese mrežu Navasvog gola, ali sudija poništava njegov pogodak zbog ofsajda. Potom se i Neymar našao u dobroj situaciji, ali je Navas bio na visini zadatka.

Nije se dugo čekalo na novu priliku za Brazil. Ovaj put je prijetio Marcelo, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač je pokušao i u finišu prvog dijela, ali je Navas sjajno odbranio, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Brazil je pojačao pritisak u nastavku. Redale su se pred Navasovim golom šanse, ali je Kostarika spretno i sretno uspijevala sačuvati svoju mrežu. Blizu gola je bio Neymar i u 72. minuti, a onda zvijezda PSG-a u 78. minuti ulazi u kazneni prostor dribla i potom pada nakon, činilo se, dosta grubog povlačenja defanzivca Kostarike. Kuipers pokazuje na bijelu tačku, ali onda VAR stupa u akciju i holandski sudija nakon pregledavanja snimka poništava svoju prvobitnu odluku.

Međutim, Coutinho u 91. minuti pogađa mrežu Kostarike nakon jedne odlične akcije Brazila i pogađa za veliku pobjedu Karioka. Na kraju je u 97. minuti Neymar pogodio mrežu Navasovog gola za konačnih 2:0.

Grupa E, 2. kolo:

Brazil - Kostarika 2:0 (Coutinho 91', Neymar 97')
Stadion: Saint-Petersburg Stadium
Sudija: Kuipers (Holandija)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil: Alisson, Casemiro, Coutinho, Fagner, Gabriel Jesus, Marcelo, Miranda, Neymar, Paulinho, Silva, Willian. Selektor: Tite.

Kostarika: Navas, Acosta, Duarte, Oviedo, Gamboa, Venegas, Guzman Perez, Borges, Ruiz, Urena. Selektor: Ramirez

Top Komentari

dinoni
Svaka cast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi