Na Nou Campu navijaču oteli zastavu Španije i istjerali ga, Barcelona ima objašnjenje

Kršio je pravila

Na Nou Campu navijaču oteli zastavu Španije i istjerali ga, Barcelona ima objašnjenje

Edmir Škorić

U derbiju 30. kola španske La Lige Barcelona je u nedjelju pobijedila Atletico Madrid s 1:0, a junak je bio Ferran Torres koji je postigao gol za pobjedu.

Atletico Madrid je u Barcelonu stigao kao tim koji je uvjerljivo u najboljoj formi. Tim Diega Simeonea imao je 10 uzastopnih pobjeda i 13 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza, no ta serija stala je u srcu Katalonije.

Barca je golom pred kraj prvog dijela stigla do nove pobjede i vjerovatno osigurala titulu jer ponovo ima velikih 11 bodova u odnosu na Real Madrid, a ostalo je još samo osam kola.

Unatoč još jednoj dobroj nogometnoj predstavi Barcinih igrača, o ovom meču se dan kasnije piše ponajviše o detalju sa tribina Camp Nou stadiona.

Naime, madridski mediji raspisali su se uz obrazložene video snimke o protjerivanju jednog navijača Atletica sa tribine na kojoj je bio smješten.

Navijač je imao okačenu zastavu Španije na kojoj je grb Atletica, ali mu je jedna nepoznata osoba uspjela nakratko oduzeti istu. On je potom uspio da je vrati u svoj posjed, ali ubrzo je morao da napusti stadion.

Oglasi

Osiguranje na stadionu izvelo ga je napolje, a mnogi se pitaju kome je smetala španska zastava sa grbom Atletica i zašto je čovjek morao da napusti stadion kada nije uradio ništa pogrešno.

Nekoliko navijača Barcelone oduševljeno je pljeskalo dok je čovjek u dresu Atletica i u društvu obezbjeđenja napuštao Camp Nou.

Ove sezone, Barcelona je dobila nekoliko prigovora od drugih klubova La Lige zbog tretmana njihovih navijača, kojima nije bilo dopušteno prisustvovati utakmicama na Spotify Camp Nou u bojama svoje ekipe na dijelu tribina na kojima su bili smješteni domaći navijači.

Barcelona je svoje poteze okarakterisala kao pitanje javne sigurnosti, dok drugi također ističu da se neće ponoviti situacija uzvratne utakmice četvrtfinala Evropske lige prošle sezone, gdje je otprilike 30.000 navijača Eintracht Frankfurta bilo viđeno na stadionu za tu utakmicu.

A što se tiče španske zastave, koja je uklonjena i zamalo oteta, objašnjeno je da je zabranjeno stavljati bilo koje zastave ili transparente koji bi prekrili Spotify reklamu po čijem imenu je stadion sada dobio i ime.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Suočena s ovom situacijom, aktivirana je interventna privatna zaštitarska grupa koja je izašla na lice mjesta kako bi navijačima objasnila kakav je interni pravilnik Kluba, koji ne dopušta vješanje zastava ili drugih elemenata koji pokrivaju reklame na stadionu te da je stoga potrebno skinuti. Prije nego što je privatna zaštitarska služba stigla na mjesto događaja, lokalni navijač sišao je s višeg mjesta i skinuo ovu zastavu, ostavivši je pored spomenutog navijača Atletica. Interventna grupa razgovarala je s navijačem Atletica i objasnila mu pravila te ga pitala je li imao problema s nekim lokalnim navijačima", saopštila je Barcelona, te je navela da se radilo o navijaču koji je bio u alkoholiziranom stanju.

Barcelona podsjeća sve navijače da nije dopušteno pokrivati reklamne površine stadiona bilo kakvom sportskom simbolikom, čak ni ako je ona od same Barceloen, stoga će intervenisati kada se dogodi situacija suprotna pravilu kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi