Navijač ga napao nasred terena, Grealish poručio: Najbolji dan u životu!

Fudbaler Aston Ville se "osvetio" na najbolji mogući način

Navijač ga napao nasred terena, Grealish poručio: Najbolji dan u životu!

Jučer je na St. Andrew's stadionu u okviru 36. kola Championshipa odigran veliki birminghamski derbi. Aston Villa je kao gost uspjela savladati Birmingham rezultatom 0:1.

Ipak, svijet su obišle ružne scene s obzirom da je jedan domaći navijač utrčao na teren i udario fudbalera Ville Jacka Grealisha. Srećom, Grealish je prošao bez povreda, a napadač je ubrzo obuzdan. Na kraju je Grealish postigao i pobjedonosni gol za svoju ekipu.

Kada su ga novinari Sky Sportsa pitali da prokomentariše jučerašnja dešavanja, Grealish je u prvi plan stavio činjenicu da je postigao odlučujući gol u velikom derbiju.

"Najbolji dan u mom životu. Doći ovdje kao kapiten Aston Ville i postići pobjedonosni gol - to je ostvarenje snova, pogotovo jer sam ja navijač Aston Ville", izjavio je Jack Grealish, pa se osvrnuo na incident sa navijačem:

"U momentu kada se desio incident sa navijačem, nisam bio svjestan šta se dešava. Čini mi se da sam išao na izvedem korner kada sam osjetio udarac na svome licu... Naravno da u fudbalu postoje rivalstva, ali mislim da za ovakve stvari nema mjesta. Ja samo pokušavam raditi svoj posao i mislim da sam ga odradio. Postigao sam gol i osvojili smo tri boda".

"Bilo je nevjerovatno proslaviti gol pred našim navijačima. Nakon onoga što se desilo u prvom poluvremenu, kao da je bilo suđeno da ovako završi. Biti kapiten kluba je nešto o čemu sam sanjao kao dječak", dodao je Jack Grealish.

Treba dodati i da je policija potvrdila da je napadač na Jacka Grealisha lišen slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti