Navijač Redsa traži pomoć UEFA-e: "Sramota, a ponose se s tim da su više od kluba!"

Šokiran potezom Barcelone

Navijač Redsa traži pomoć UEFA-e: "Sramota, a ponose se s tim da su više od kluba!"

E. Škorić

Navijač Liverpoola u invalidskim kolicima Dan Wakefield šokiran je potezom Barcelone.

Barcelona i Liverpool igrat će u polufinalu Lige prvaka, a Dan je razočaran jer je Barcelona odlučila da obezbijedi samo pet mjesta za invalidska kolica na Nou Campu za duel s Redsima.

"Odvratno je jutros saznati da je Barcelona obezbijedila samo pet mjesta za invalidska kolica. To je potpuno neprihvatljivo od institucije koja se poza nosi time što je više od kluba i ima kapacitet od 100.000", napisao je Dan na Twitteru.

"To znači da će navijači Liverpoola s invaliditetom koji su prisustvovali posljednjih osam evropskih utakmica ostati bez ulaznice iako su platili sve putne troškove i UEFA i Liverpool moraju da se pobrinu i da nađu rješenje za ovaj problem", dodao je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je pozvao sve navijače Liverpoola, ali i sve one koji pročitaju njegovu objavu da mu pomognu da se riješi sporni problem i da Barcelona obezbijedi veći broj mjesta za osobe s invaliditetom na svom stadionu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi