Čak je i Jurgenu Kloppu žao što je Manchester City ispao iz Lige prvaka

Trener Liverpoola

Čak je i Jurgenu Kloppu žao što je Manchester City ispao iz Lige prvaka

Ekipa Manchester Cityja ispala je iz Lige prvaka prije dvije noći od Tottenhama, a čak je žali i trener Liverpoola Jurgen Klopp.

Podsjetimo, Klopp i Redsi su prošli u polufinale preko Porta pa sada nastavljaju bitku na dva fronta - u Premiershipu i Ligi šampiona.

U Premiershipu se za titulu bore upravo sa Cityjem, pa su novinari upitali Nijemca kako će na tu borbu djelovati ispadanje Građana iz Lige prvaka.

"Nemam pojma, ali to je bio nevjerovatan način da ispadnete. Pogledao sam to - vau. Zaista mi ih je žao. Svi su mislili da je to gol (u 93. minuti) i proslavili su ga. Neki ljudi su rekli da bi to, da nije VAR-a, bio siguran pogodak, ali još uvijek diskutujemo o tome. Bio je ofsajd, ali teška odluka", kazao je Klopp.

Inače, njegov Liverpool već prekosutra ponovo izlazi na teren i igra meč Premiershipa protiv Cardiffa u gostima, a u narednom mjestu ga očekuju polufinalni okršaji u Ligi prvaka protiv Barcelone.

Milner optimista: Možemo pobijediti Barcelonu!

Jedan od onih koji su vrlo optimistični u ekipi Liverpoola pred duele sa Barcelonom je vezni fudbaler James Milner.

On smatra kako njegova ekipa može poraziti veliku Barcelonu u polufinalu Lige šampiona i plasirati se u finale drugu godinu zaredom.

"Možemo pobijediti Barcelonu, ali znamo da će biti vrlo teško. Bio sam tamo (na Nou Campu) dva puta u grupnoj fazi sa Manchester Cityjem i nisam uspio da izvučem dobar rezultat, tako da se nadam da će ovo biti treća sreća za mene", rekao je Milner nakon pobjede u gostima protiv Porta i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Oni su snažan tim i to je vrlo teško gostovanje, ali mislim da nisu igrali protiv mnogo timova koji igraju stil kao mi. Imaju sjajne pojedince i ekipu. Camp Nou je sjajan stadion i sjajno mjesto za igranje fudbala u fantastičnoj atmosferi. Moramo biti na našem najboljem nivou ukoliko želimo proći dalje".

Inače, prvi susret Barcelone i Liverpoola na rasporedu je 1. maja, dok je revanš šest dana kasnije na stadionu Anfield.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi