Ko je najveća "zvijezda" čuda iz Bukurešta i čovjek o kojem se najviše priča?

Na idealan način je oslikao fudbal

Ko je najveća "zvijezda" čuda iz Bukurešta i čovjek o kojem se najviše priča?

A. Čaušević

Haris Seferović, Mario Gavranović, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Yann Sommer, Paul Pogba. Imena su fudbalera koji su obilježili meč osmine finala između Švicarske i Francuske.

Međutim, slavu silnim zvijezdama na terenu ukrao je napadač Švicarske koji je u nekoliko minuta na najbolji način oslikao šta je zapravo fudbal.

Na prvom kadru može se vidjeti navijač Švicarske koji iz očaja čupa dres i pušta suzu što njegova reprezentacija ispada, a samo nekoliko minuta bez dresa ludo prosljava gol za produžetke.

Njegove fotografije su obišle svijet. Društvene mreže su prepune komentara o načinu na koji je doživio čudo u Bukureštu. Svi su složni u opisu: "Ovo je fudbal."

[twitter]https://twitter.com/SpringchatApp/status/1409848664756002818[/twitter]

Ime ovog navijača je Luca Loutenbach i dolazi iz kantona Jura te ima 28 godina. Interesantno navija za klub iz pete lige pod nazivom Rebeuvelier.

Oglasi

"Ne znam šta mi je bilo, poludio sam. Mislim da mi je pisao svako ko me poznaje nakon što me vidio", rekao je Loutenbach koji pokušava da prati Švicarsku na svakom meču.

"Uradim sve što je moguće da ne propustim utakmicu. Ali logistički skoro je nemoguće putovati iz Bakua u Rim i nazad", rekao je Švicarac koji je u dosadašnjem Euru propustio samo meč protiv Italije.

Švicarci meč četvrtfinala igraju u petak kada će Švicarci na stadionu u Sankt Petersburgu igrati protiv Španije s početkom u 18 sati.

"Naravno da ću pokušati da odem, ali trebam pogledati mjere protiv Covida. Delta varijanta virusa je zakomplikovala stvari", rekao je simpatični navijač Švicarske.

Podsjećanja radi, Francuska je desetak minuta prije kraja imala 3:1, ali su prvi favoriti za osvajanje turnira u finišu primili dva gola pa se otišlo u produžetke. U penal seriji izabranici Vladmira Petkovića su realizovali sve svoje udarce, dok je ključni promašaj imao Kylian Mbappe.

Promo

Top Komentari

DadiG
Slavu ukrao napadač Švicarske ili navijač? Izgleda da su neki ovdje u pravu što kažu da Admin Čaušević i nije skroz dobro
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi