Xhaka prije izvođenja penala eksirao flašu Coca-Cole i napravio haos na Twitteru

Nije dugo trebalo da počnu prozivati CR-a

Xhaka prije izvođenja penala eksirao flašu Coca-Cole i napravio haos na Twitteru

E. Čaušević

Reprezentacija Švicarske napravila je senzaciju u osmini finala Evropskog prvenstva i nakon penala pobijedila je selekciju Francuske.

Sinoć smo u Bukureštu gledali nevjerovatnu utakmicu između Švicarske i Francuske, a na kraju smo vidjeli najveće iznenađenje dosadašnjeg izdanja Evropskog prvenstva.

Švicarska je povela sa 1:0 golom Seferovića, ali su Francuzi u drugom poluvremenu preokrenuli na 3:1. Činilo se da je sve riješeno u ovom meču i da Trikolori sigurno idu dalje.

Međutim, u samom finišu meča nevjerovatni Švicarci preko Seferovića i Gavranovića zabijaju još dva gola za 3:3, te vode ovu utakmicu u produžetke.

U produžecima nije bilo golova, te smo putnika u četvrtfinale saznali nakon penala. Tragičar je bio Kylian Mbappe koji je promašio penal u petoj seriji, odnosno Sommer mu je odbranio i poslao je Švicarsku dalje.

Švicarci su sinoć pokazali da imaju nevjerovatan timski duh i nisu odustajali iako su ih nakon golčine Paula Pogbe za 3:1 svi otpisali.

Oglasi

U centru pažnje nakon produžetaka našao se kapiten švicarske reprezentacije Granit Xhaka koji je eksirao flašu Coca-Cole pred izvođenje penala i postao je hit na društvenim mrežama.

Image

Naravno, svi su odmah počeli da "prozivaju" Cristiana Ronalda koji je izričito protiv konzumiranja kole što je javno rekao na jednoj press konferenciji prije desetak dana.

Tada je Ronaldo na press konferenciji sklonio dvije flaše Coca-Cole i poručio je da svi trebaju da piju vodu.

Oglasi

Međutim, čini se da Xhaka baš ne misli tako, te je u nekoliko gutljaja uspio da eksira flašu kole pred penale.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Top Komentari

makelele
Secerni udar, sto razbudjuje, veoma produktivno za penale, ali da su igrali dalje, ne bi bilo produktivno i ne bi uopste pili colu vec samo vodu.
14 0
realno_govoreci
Dokle je svijet otisao. Zamisli covjek zguzva kutiju cigara j kaze disite zrak a onda se ovi nadju i zapale cigare u inat i to vama smijesno? Pa vama su *********.i ok,sta drugo ocekivati
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi