Navijač u Škotskoj se bori za život

Uboden nožem

Navijač u Škotskoj se bori za život

E. Škorić

U nedjelju je odigran Old Firm, a Celtic je pred svojim navijačima savladao Gl. Rangers s 2:1 i na pragu je nove titule.

Poslije velikog spektakla desilo se nešto ružno. Izbio je fizički obračun među navijačima, a na kraju su nožem izbodene tri osobe, dok je jedna od njih u teškom stanju i bori se za život.

Škotska policija je ranjavanje navijača okarakterisala kao pokušaj ubistva.

"Pregledamo snimke sigurnosnih kamera i razgovaramo sa onima koji su u to vrijeme bili u blizini, kako bismo ustanovili šta se tačno dogodilo. Napad na 47-godišnjeg muškarca tretiramo kao pokušaj ubistva, a napadi na 29-godišnjaka i 30-godišnjaka kao ozbiljne napade. Možda ima još povrijeđenih osoba koje nisu zatražile ljekarsku pomoć, a pozivam ih da istupe i razgovaraju sa nama", rekao je zvaničnik škotske policije.

Policija poziva sve prolaznike da donesu snimke ili fotografije ako su uspjeli nešto da zabilježe mobitelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi