Navijači Arsenala glasali ko treba ostati, a koga treba prodati: Kako je prošao Kolašinac?

Anketa Sky Sportsa

Navijači Arsenala glasali ko treba ostati, a koga treba prodati: Kako je prošao Kolašinac?

Arsenal je poražen (4:1) u finalu Lige Evrope od Chelseaja, pa je opet ostao bez Lige prvaka.

U britanskim medijima su se pojavile špekulacije da će zbog neuspjeha kada je plasman u LP u pitanju, trener Topnika Unai Emery dobiti tek 45 miliona funti za pojačanja.

To svakako nije dovoljno da Arsenal dovede kvalitetna pojačanja koja bi zadovoljila ukuse navijača londonskog kluba, jer oni, bez obzira na špekulacije o visini budžeta, smatraju da je Topnicima ovog ljeta potreban potpuni remont.

Sky Sports je plasirao anketu o tome koje igrače Arsenal ovog ljeta treba zadržati, a koje prodati.

U protekla 24 sata zabilježeno je skoro 3.5 miliona glasova (ukupno), a učesnici u anketi mogli su dati svoje mišljenje o budućnosti 26 igrača Arsenala.

Rezultati su jasni, navijači najviše žele odlazak Mesuta Ozila.

Njih čak 87% od 134.000 + koji su odgovarali na pitanje o Ozilovoj budućnosti smatraju da Arsenal treba na ljeto prodati njemačkog veznjaka.

Za ukupno 11 igrača većina je glasala da trebaju biti prodani. To su: David Ospina, Nacho Monreal, Stephan Lichsteiner, Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Shkodran Mustafi, Mohamed Elneny, Granit Xhaka, Henkrikh Mkhitaryan i Mesut Ozil.

Sa druge strane, za 15 fudbalera Arsenala većina je rekla da ih treba zadržati na Emiratesu.

Među njima je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Na pitanje da li Arsenal Seada Kolašinca treba zadržati ili prodati odgovaralo je više od 138.000 ljudi u anketi Sky Sportsa, a njih 64% smatra da "Tenk" treba ostati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostali igrači kojima navijači u velikoj mjeri vjeruju su: Bernd Leno, Hector Bellerin, Konstantinos Mavropanos, Rob Holding, Sokratis Papastathopoulos, Matteo Guendouzi, Lucas Torreira, Ainsley Maitland-Niles, Alex Iwobi, Eddie Nketiah, Joe Willock, Emile Smith Rowe, Alexandre Lacazette i Pierre-Emerick Aubameyang.

Treba dodati da je još ranije potvrđeno da Petr Cech, Danny Welbeck i Aaron Ramsey naredne sezone neće biti dijelom ekipe Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Sad trebaju navijaci bh. reprezentacije takodje glasati. Da li da Sead Kolasinac nastavi igrati za BIH ili ga vise ne pozivati. DA ILI NE?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije