Navijači Arsenala traže od Emeryja da danas zaigra Mesut Ozil

Gostuju Huddersfieldu

Navijači Arsenala traže od Emeryja da danas zaigra Mesut Ozil

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas igraju na gostovanju protiv Huddersfielda u dosta oslabljenom sastavu zbog velikih problema s povredama.

Unai Emery u prethodnih nekoliko sedmica muku muči s povrijeđenim igračima, a većinom se to odnosi na defanzivnu liniju. No, povrede su sada počele pogađati i vezni red jer će Granit Xhaka najvjerovatnije propustiti i ovaj meč, a njegovim stopama mogao bi i Maitland-Niles.

Topnici su u prošlom kolu poraženi od Manchester Cityja i jasno im je da danas moraju pobijediti Huddersfield kako bi ostali u trci za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka. Međutim, Emery će i ovaj put imati problema sa početnim sastavom, no ovaj put navijači su odlučili da mu "pomognu".

Naime, navijači Arsenala na zvaničnoj stranici su u anketi izglasali da Mesut Ozil danas jednostavno mora zaigrati. Njemački veznjak se nije naigrao ove sezone zbog problema s povredama, ali i lošeg odnosa s Emeryjem. Ozil je daleko najplaćeniji igrač ovog tima, a njegove kvalitete uopšte nisu upitne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga mnogim navijačima londonskog kluba nije jasno zbog čega Emery izbjegava da Ozila stavi u ekipu od prve minute kada je sigurno i on svjestan da mu je to jedan od najboljih igrača. Navijači Arsenala vjeruju da bi Nijemac trebao zaigrati danas u utakmici koja bi mogla odlučiti dosta toga kada je u pitanju klub s Emiratesa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi