Navijači Barcelone zabrinuti jer u ekipi imaju novog Thomasa Vermaelena

Francuz se ponovo povrijedio

Navijači Barcelone zabrinuti jer u ekipi imaju novog Thomasa Vermaelena

E. Čaušević

Sezona za Barcelonu nikako nije počela kako su u taboru katalonskog kluba očekivali.

Probleme na startu sezone napravile su povrede Lionela Messija i Luisa Suareza, a lista povrijeđenih igrača sada je i duža. Jučer je klub saopštio da je van terena i Samuel Umtiti zbog povrede stopala desne noge.

Umtiti se povrijedio na reprezentativnom okupljanju Francuske, a nakon pregleda utvrđeno je da se radi o nešto ozbiljnijoj povredi. Iz Barcelone su saopštili da će ovaj defanzivac biti van terena oko pet ili šest sedmica.

To je sigurno još jedan udarac za Valverdea koji nije previše zadovoljan igrom svojih defanzivaca, a sada ih sve manje ima na raspolaganju. No, sigurno da je nova povreda uzdrmala i Umtitija koji već više od godinu dana nikako da uđe u pravi ritam.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti prošle sezone skoro da nije igrao zbog problema s koljenom, a ni ova sezona nije počela baš najbolje. Nakon objave da će biti i sada van terena zbog povrede mnogi su poručili da je Umtiti postao novi Thomas Vermaelen.

Belgijanac je poznat po svojim povredama, a u Barci je za pet godina odigrao samo 34 utakmice. Iako je nedavno napustio klub čini se da je njegova "kletva" ostala u ekipi. Sigurno da Umtiti neće biti sretan kada vidi da ga navijači porede s Vermaelenom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi