Navijači će biti sretni: Sissoko se vraća u Francusku
Foto: EPA

Fudbaler Tottenhama na meti Marseillea

Navijači će biti sretni: Sissoko se vraća u Francusku

Moussa Sissoko se nije snašao u Tottenhamu, a nakon samo jedne sezone na White Hart Laneu bi mogao napustiti Pjetlove i pojačati redove Marseillea.

Nakon što je prošlog ljeta stigao u Tottenham iz Newcastlea za 30 miliona funti, stameni krilni fudbaler se nikako nije uspio nametnuti, te je na White Hart Laneu, kako sam kaže, odigrao svoju najgoru sezonu ikada.

Sissoko je započeo samo osam susreta u Premier ligi, a navijači Tottenhama su nerijetko iskazivali frustraciju skupocjenim "pojačanjem". Pa se sada čini da su i u klubu željni što prije prodati Sissokoa.

Najzainteresovaniji je, prema pisanju The Mirrora, Olympique Marseille. Klub sa juga Francuske je skoro promijenio vlasnike, a nove "gazde" žele što prije oformiti respektabilnu ekipu koja bi se mogla ravnopravno takmičiti sa Monacom i Paris Saint-Germainom u domaćem prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanjima britanskih medija Sissoko je jedna od glavnih meta Marseillea, a od velikog značaja za mogući transfer će biti i cijena koju postavi Tottenham, s obzirom da će londosnski klub siguro htjeti vratiti barem dio sume od 30 miliona funti koliko su oni platili Sissokoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti