Navijači Celtica i St. Paulija ne zaboravljaju izbjeglice

"Dođite živjeti kod nas"

Navijači Celtica i St. Paulija ne zaboravljaju izbjeglice

Edmir Škorić

Navijači Celtica i St. Paulija pozivaju izbjeglice, koje žele da zaštite.

Val izbjeglica nalazi se na makedonskoj granici u nemilosti tamošnje vojske i policije. Makedonske vlasti su otvorile djelimično granicu i pustili su unutra najugroženije, koji žele da idu prema Zapadnoj Evropi kako bi sebi pronašli egzistenciju.

Od izbjeglica su svi digli ruke, ali navijači Celtica i St. Paulija žele im pomoći. Škoti i Nijemci su transparentima poručili kako su izbjeglice dobrodošle u njihove zemlje.

Najveći broj izbjeglica dolazi iz Sirije, a od 2011. godine je izbjeglo više od četiri miliona ljudi. Najveći broj Sirijaca smješten je u Turskoj, Libanonu i Jordanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.