Navijači četiri velikana iz bizarnog razloga moraju navijati da City osvoji FA kup
Manchester City je favorit za osvajanje FA kupa, ali navijači četiri kluba strahuju od posljedica ukoliko se to ne desi

Građani će imati nešto veću podršku nego inače

Navijači četiri velikana iz bizarnog razloga moraju navijati da City osvoji FA kup

S. Pašalić

Najveći klubovi Premier lige mogli bi se naći u velikim problemima ukoliko Manchester City ne osvoji FA kup.

Građani su već osigurali mjesto među prve četiri ekipe koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone, a njihova pobjeda u EFL kupu znači da i šesto mjesto na tabeli također garantuje mjesto u Evropskoj ligi.

Ovdje situacija postaje zanimljiva, jer će navijači Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja i Tottenhama navijati da Manchester City osvoji i FA kup.

Ukoliko se to ne desi jedan od ova četiri kluba će morati započeti svoju sezonu već 25. jula, kada kreću kvalifikacije za Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da Wolverhampton, Watford ili Brighton osvoje FA kup, ta ekipa će imati zagarantovano mjesto u Evropskoj ligi, a šesto mjesto u Premier ligi će umjesto direktnog plasmana u grupu Evropske lige donijeti kvalifikacije za ovo takmičenje ekipi koja završi na toj poziciji.

Sada će uslijediti velika borba četiri kluba koji žele izbjeći šesto mjesto, jer niti jedan klub ne želi svoju sezonu započeti u kvalifikacijama za Evropsku ligu koje počinju usred ljetne pauze.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi