Koji klub je potrošio najviše novca na pojačanja od sezone 1991/92.?

Iznenadit će vas pozicija Real Madrida

Koji klub je potrošio najviše novca na pojačanja od sezone 1991/92.?

Ovih dana se u svijetu fudbala prave statistike za sve i svašta, pa tako možemo saznati gotovo sve što nas interesuje. 

Tokom svakog ljetnog i zimskog prelaznog roka najbogatiji klubovi Evrope se takmiče koji će dovesti bolje fudbalere i sa što boljim igračkim kadrom ući u novu sezonu.

U pokušajima da osnaže svoj tim troše mnogo novca, pa gotovo svakog prelaznog roka budemo svjedoci nekog rekorda.

Tako je PSG na ljeto 2017. godine platio Neymara čak 222 miliona eura, a godinu kasnije zaključio transfer Kyliana Mbppaea koji je plaćen 180 miliona. Upravo njih dvojica su još uvijek najskuplje plaćeni fudbaleri na svijetu.

Ipak, bez obzira na to što je obojicu kupio PSG, ovaj francuski klub ne spada ni među Top 5 klubova koji su potrošili najviše novca na pojačanja u proteklih 30-ak godina.

Inostrani mediji su uradili zanimljivo istraživanje, a za rezultat smo dobili klub koji je potrošio najviše novca kako bi se pojačao od sezone 1991/92. pa do dan danas. To je Manchester City.

Građani su, zahvaljujući prije svega potrošnji u proteklih 10-ak godina, došli do cifre od milijardu i nešto više od 300 miliona eura. Na drugoj poziciji jer Chelsea koji je potrošio oko 200 miliona manje, a treći je Manchester United.

Iako bi mnogi pomislili da je Real Madrid prvi na ovoj listi, moramo reći da su Kraljevi tek četvrti. Bez obzira na dvije ere "Los Galacticosa", Florentino Perez i njegovi prethodnici su potrošili 'tek' 990 miliona evropskih novčanica.

Dalje slijede Barcelona, PSG, Inter, Milan, Juventus, Liverpool...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Da li je ovdje uračunato realu koliko je para potrošio za kupovinu zadnje 3 titule LP ?
4 11
Zoilomas
Extra cool video nema sta. Zanimljivo je uporediti ovaj trosak sa uspjesima.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi