Navijači Dunajske Strede transparentom odali priznanje bh.treneru
Hyballa i Kozlić već dugo sarađuju zajedno, a njemački trener izuzetno cijeni sposobnosti bh.trenera koji obavlja veliki posao kada je u pitanju kondiciona priprema, skauting i video analiza protivnika

Bivši trener Čelika, Olimpica, Sturma, Kapfenberga

Navijači Dunajske Strede transparentom odali priznanje bh.treneru

D. Kurbegović

Ovog vikenda nastavilo se prvenstvo u najjačoj diviziji Slovačke. Ekipa Slovana trenutno je lider prvenstva, dok su najozbiljniji timovi za izlazak u Evropu, ekipa Žiline i Dunajske Strede.

Pisali smo već da od prošlog ljeta u Dunajskoj Stredi radi i 35-godišnji bh. trener Admir Kozlić. Ovaj Zeničanin je u ovaj klub došao na poziv Peter Hyballa, koji je Kozlića doveo sa sobom u Slovačku, budući da su zajedno sarađivali u austrijskom Sturmu. Njemački trener ima veliko povjerenje u Kozlića kada je u pitanju kondiciona priprema, skauting i video analiza.

Nakon prvog dijela sezone Dunajsta Streda je završila na drugoj poziciji, a pomalo neočekivano uprava kluba je odlučila da raskine ugovor s Peterom Hyballom. Ovaj stručnjak iz Njemačke napustio je klub, a to je za njim učinio i Admir Kozlić, koji nije želio da ostane u klubu, iako je mogao još pola godine ostati u Slovačkoj, budući da je imao ugovor do ljeta ove godine.

Koliki su trag ostavili u klubu za kratko vrijeme Peter Hyballa, Admir Kozlić i njegovi ostali pomoćnici u stručnom štabu dovoljno govori današnji transparent navijača Dunajske Strede, koji su ga posvetili dojučerašnjem stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Zanimljivo da je Kozlić prije 16 godina napustio Zenicu, kada je otišao na školovanje u Austriju. Nakon što je završio fakultet za sport u Grazu, uslijedio je magistarski rad, da bi prije tri godine doktorirao na temu Tehničko-taktička usporedba najboljih nogometnih liga, te analiza austrijske Bundeslige. Radio je u austrijskim klubovima Kapfenbergu i Sturmu, te mladoj reprezentaciji Austrije. Prije tri godine vratio se u BiH, gdje je na poziv predsjednika Nijaza Gracića došao u Olimpic, s klubom iz Sarajeva osvojio je Kup BiH, bio je kratko i pomoćnik Ivi Ištuku u Čeliku, a prije odlaska u Slovačku, obavljao je posao trenera u seniorskoj ekipi i trenera kadeta sarajevskog Olimpica.

Kozlić je trenutno slobodan trener, a postoji velika mogućnost da svoju karijeru nastavi u Holandiji ili Saudijskoj Arabiji gdje je dobio poziv od Abdulaha Ibrakovića, da se priključi njegovoj ekipi u ovoj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi