Navijači Frankfurta razmontirali stolice i pokazali UEFA-i šta misle o njihovom pravilu
Foto: EPA

Pored toga priredili vrhunsku atmosferu

Navijači Frankfurta razmontirali stolice i pokazali UEFA-i šta misle o njihovom pravilu

S. Bošković

Fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta sinoć su na svom stadionu remizirali s Chelseajem rezultatom 1:1 u okviru prve polufinalne utakmice Evropske lige.

Ovaj tim igra sjajno, te iz meča u meč oduševljava Evropu na terenu. Naravno i na tribinama vlada potpuno ludnica.

Sjajne koreografije navijača ovog tima postale su standardni dio svih mečeva, a sinoć su našli način da prikažu svoj stav.

Naime, na evropskim mečevima nisu dozvoljene tribine samo za stajanje, te sve moraju imati sjedišta. Naravno, navijači Frankfurta se s tim nisu složili i sinoć su postavljene stolice na njihovoj tribini razmontirali i smaknuli kako bi mogli stajati.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tako su UEFA-i pokazali šta misle o njihovom pravilu, ali i podržali mnoge druge timove koji se zagovaraju za stajaće tribine. Ranije ove sezone navijači Borussije Dortmund su vodili kampanju "Europa želi da stoji".

Kakva će biti reakcije krovne evropske kuće fudbala na ovaj potez navijača Eintrachta ostaje nam da vidimo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi