Remi u Frankfurtu: Odluka pada na Stamford Bridgeu!

Polufinale Lige Evrope

Remi u Frankfurtu: Odluka pada na Stamford Bridgeu!

Večeras je pred krcatim tribinama Commerzbank Arene u Frankfurtu odigran prvi polufinalni meč Lige Evrope između Eintrachta i Chelseaja. Viđen je zanimljiv duel koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Otvaranje je donijelo "ispitivanje" snaga, a na prvo veliko uzbuđenje se čekalo do 23. minute kada je Eintracht stigao do vodstva.

Domaći su odlično istrčali kontru, Kostić je ubacio, a sjajni Luka Jović majstorski glavom sa nekih 12 metara matirao golmana Chelseaja za 1:0.

Mogao je Chelsea uzvratiti samo nekoliko minuta kasnije, ali je Pedro iz solidne pozicije šutirao pored gola.

Pokušavao je Chelsea doći do poravnanja, a u tome je uspio pred sami odlazak na odmor. Willian je izveo korner, odbrana domaćih nije najbolje otklonila opasnot, a Loftus-Cheek je uspio uposliti Pedra koji je postigao lijep gol za 1:1.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a prvi je u nastavku ozbiljno zaprijetio Chelsea i to preko Loftus-Cheeka u 54. minuti. Ipak, on je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Chelsea je u 59. minuti mogao do vodstva. David Luiz je silovito šutirao iz slobodnjaka, ali je prečka spasila Eintracht.

Gosti su željeli stići do drugog gola, u 61. minuti je u igru ušao i Hazard, ali promjene rezultata do kraja utakmice ipak nije bilo.

Još jednu dobru šansu David Luiz je imao u 77. minuti, ali je njegov šut glavom odbranio Kevin Trapp.

I Eintracht je u finišu zaprijetio nakon ubacivanja, ali je Abrahamov šut iz 85. minute otišao preko gola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kako je meč u Frankfurtu završen rezultatom 1:1 i dalje je sve otvoreno, a o putniku u finale Lige Evrope će se odlučivati u revanšu na Stamford Bridgeu.

Treba istaći da je Chelsea večeras bio puno konkretniji, imao je inicijativu, ali ipak nije uspio stići do pobjede.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi