Navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo odali počast Vedranu Puljiću
Foto: klix.ba

Deset godina od ubistva

Navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo odali počast Vedranu Puljiću

Danas se navršava deset godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo.

Puljić je, podsjetimo, život izgubio u Širokom Brijegu u neredima koji su se dogodili uoči utakmice između istoimenog kluba i Sarajeva, a do dan-danas, za njegovu smrt niko nije odgovarao.

Posljednje Puljićevo počivalšte je Gradsko groblje Bare, koje su, tradicionalno, danas posjetili navijači, igrači i čelnici FK Sarajevo. Polaganjem cvijeća i minutom šutnje odata je počast Puljiću, a još jednom je i ponovljen "poziv državnim institucijama da konačno počnu raditi svoj posao".

Pravda u slučaju "Vedran Puljić" nikada nije zadovoljena i već je deset godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se najviše sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku svake utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
10 godina se krije,10 godina se šuti, al sa sjevera tvoje ime, vječno će se čuti!!!
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi