Vraćaju se navijači u Italiji?
Foto - EPA

Od 1. maja moguć povratak

Vraćaju se navijači u Italiji?

M. Šljivak

Navijači u Italiji mogli bi se na tribine vratiti već od 1. maja nakon novih mjera koje je objavio premijer Mario Draghi.

Italija se nakon pandemije sve više otvara, a postoji velika mogućnost da od 1. maja bude dozvoljeno prisustvo do 1.000 navijača na utakmicama.

Agencija ANSA objavila je kako će na stadione moći ući maksimalno 1.000 gledalaca, dok će u dvoranama ta cifra biti 500 navijača.

"Razmišljamo o tome. Sigurno je za sada da ćemo imati navijače na Evropskom prvenstvu, a želimo da navijači budu prisutni i na finalu Kupa Italije. Za 1. maj još nije ništa potvrđeno, rekao je pomoćnik ministra Andrea Costa.

Ranije je Vlada Italije dala dozvolu da se utakmice Evropskog prvenstva igraju pred publikom i mečevima u Rimu će prisustvovati 26 posto kapaciteta Olimpica.

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina izrazio je potom želju da se navijači vrate na tribine i na utakmicama Serije A.

On je već obavio određene razgovore sa pomoćnicima ministra i istakao je da su svi pregovori proši jako dobro i da treba očekivati skoriji povratak publke.

"Sastanak je prošao dobro. Imali smo jako dobre i konstruktivne razgovore o otvaranju stadiona. Odluka je na Vladi, ali velika je mogućnost da ćemo navijače vratiti prije Evropskog prvenstva", rekao je Gravina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno je Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila da je većina domaćina prvenstva Starog kontinenta dozvoliti povratak publike u određenom broju.

To je svakako jako dobra vijest, a i Italija ide u dobrom pravcu i sigurno da će se nakon svega tražiti karta više za sve događaje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Stadion prima 60.000+ a dopustaju 1.000, vala mogu hladno 5-8.000
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti