Navijači Legije ponovo "briljirali": Papa Ivan Pavao II kao provokacija...

Na gostujućoj tribini je bio i golman Bournemoutha

Navijači Legije ponovo "briljirali": Papa Ivan Pavao II kao provokacija...

Kada god Legia igra u Evropi, na velikoj sceni, njeni navijači se potrude da budu u centru pažnje. Tako je bilo i sinoć.

Legia je gostovala na Ibroxu gdje je poražena od Rangersa sa 1:0 u revanš meču play-offa za grupnu fazu Lige Evrope. Kako je prvi meč u Varšavi završen rezultatom 0:0, Legia je eliminisana.

Međutim, imali su gostujući navijači svoj "performans" na tribinama koji nije puno veze sa dešavanjima na terenu.

Tako su navijači Legije na Ibrox donijeli veliki transparent, portret nekadašnjeg poglavara katoličke crkve pape Ivana Pavla II (inače Poljaka), koji su podigli kao provokaciju za domaće. Poznato je da se Rangers smatra protestantskim klubom, a poznato je i veliko rivalstvo sa gradskim rivalom Celticom koji je osnovan kao katolički klub.

Ispod portreta Ivana Pavla II navijači Legije su podigli i parolu: "Neomojte se bojati".

Provokacija navijača Legije došla je u vrijeme već visokih tenzija na Ibroxu s obzirom da je Rangers, po drugi put, kažnjen od strane UEFA-e zbog "sektaških" skandiranja navijača. Ovaj put je kazna stigla zbog skandiranja na prvom meču play-offa u Varšavi.

Tako je na Ibroxu, po kazni, 3000 mjesta ostalo prazno.

Također, navijači Legije su podigli svoje transparente u momentima dok se na semaforu Ibroxa prikazivala poruka - poziv na toleranciju i zaustavljanje diskriminacije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije to bilo sve od gostujućih navijača, tokom utakmice su upotrebom pirotehničkih sredstava izazvali kraći prekid. Sudija je zbog gustog dima koji se nadvio nad travnjakom morao prekinuti meč, a kada se dim razišao na tribini sa gostujućim navijačima su mnogi ugledali i golmana Bournemotuha Artura Boruca sa megafonom u rukama. Inače, ovaj čuvar mreže je svojevremeno branio za Legiju dok je najslavnije dane imao na golu Celtica.

Top Komentari

konjnakvadrat
Legija ima extra navijace, steta sto nemaju ekipu za LP
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi