Navijači Liverpoola bijesni: Sterling je postigao gol iz očiglednog ofsajda
Sterling je golom iz ofsajda doveo Manchester City u vodstvo

Odluka koja mnogima danas nije bila jasna

Navijači Liverpoola bijesni: Sterling je postigao gol iz očiglednog ofsajda

S. Pašalić

Manchester City je danas u okviru engleske Premier lige na svom terenu savladao Watford sa 3:1.

Iako je City napadao od prve minute na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0 pa su Građani u nastavku morali zaigrati još jače.

To se i dogodilo u drugom poluvremenu kada je sjajni Raheem Sterling hat-trickom do kojeg je stigao za samo 13 minuta donio pobjedu Manchester Cityju kojom je prednost Građana ispred Liverpoola porasla na četiri boda.

Ipak igrač Cityja je svoj prvi gol postigao iz očiglednog ofsajda nakon što je Gundogan poslao loptu prema Agueru koji je asistirao Sterlingu, a on se nalazio bar metar u ofsajdu i postigao gol za 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je pomoćni sudija pokazao da je ofsajd, glavni sudija je ipak nakon konsultacije sa pomćnikom priznao gol i City je stigao do vodstva.

Tako se još jednom pokazalo koliku ulogu može imati VAR tehnologija koja se u Premier ligi još uvijek ne koristi, a u ovakvim situacijama je od presudnog značaja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi