Raheem Sterling za samo 13 minuta stigao do hat-tricka i donio novu pobjedu Manchester Cityju
Sterling je u periodu od 46 do 59 minute postigao tri gola

Građani povećali prednst pred Liverpoolom

Raheem Sterling za samo 13 minuta stigao do hat-tricka i donio novu pobjedu Manchester Cityju

S. Pašalić

Manchester City je u 30. kolu engleske Premier lige na svom terenu savladao Watford sa 3:1.

Građani su u ovu utakmicu ušli sa bodom prednosti ispred drugoplasiranog Liverpoola i s nadom da još povećaju svoju prednost ispred ekipe Jurgena Kloppa.

Tako se City ponašao od prve minute te je ekipa Pepa Guardiole napadala sa svih strana na gol gostiju, koji su nekako izdržali pritisak vodećeg tima lige pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Ipak već na samom početku drugog poluvremena odbrana Watforda je kapitulirala kada je Raheem Sterling pogodio za vodstvo Manchester Cityja od 1:0.

Samo četiri minute kasnije Sterling stiže do novog gola i povećava prednost Građana na 2:0. U 59 minuti Sterling ponovo pogađa i stiže do hat-tricka, a City stiže do vodstva od 3:0.

Watford skoro cijelu utakmicu nije napravio ništa, ali su u 66 minuti ipak nekako uspjeli postići pogodak kada je Deulofreu pgodio za 3:1 što je bio i konačni rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je s ovom pobjedom pobjegao Liverpoolu na četiri boda, ali tim sa Anfielda sutra igra protiv Burnleya na svom terenu i ima priliku ponovo smanjiti zaostatak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti