Navijači Liverpoola izazvali skandal: Na tribinama postavili bizarnu fotografiju Divocka Origija
(Foto: EPA)

Klub se oglasio o svemu

Navijači Liverpoola izazvali skandal: Na tribinama postavili bizarnu fotografiju Divocka Origija

M. Šljivak

Navijači Liverpoola napravili su skandal tokom gostovanja svog tima u Genku.

U jednom trenutku se na tribinama pojavila fotografija napadača Redsa Divocka Origija dok u rukama drži džinovski penis i to pored trofeja Lige prvaka.

Redari su brzo reagovali u ovom slučaju. Uklonili su fotografiju sa stadiona, ali se ona ubrzo proširila po društvenim mrežama.

Liverpool se nakon svega oglasio i smatraju da je ovo rasistički ispad.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Liverpool osuđuje transparent na dijelu tribine sa našim navijačima. Fotografija je imala rasistički stereotip", saopšteno je.

UEFA će sasvim sigurno pokrenuti istragu zbog ovog incidenta, a Liverpool je zatražio indentifikaciju navijača koji su se odlučili postaviti ovakav transparent.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi