Haaland, Mertens i Oxlade-Chamberlain razigrani, Liverpool i Napoli slavili u gostima

Grupa E Lige šampiona

Haaland, Mertens i Oxlade-Chamberlain razigrani, Liverpool i Napoli slavili u gostima

Fudbaleri Liverpoola i Napolija ostvarili su večeras gostujuće pobjede u utakmicama 3. kola grupe E Lige šampiona. 

Napoli je gostovao kod Red Bull Salzburga i u šlageru večeri pobijedio sa 3:2.

Gosti iz Italije dolaze do prvog gola u 17. minuti, a pogodio je Dries Mertens. Ipak, do kraja prvog dijela domaći uspijevaju doći do poravnanja i to preko nevjerovatnog Haalanda koji s penala postiže svoj peti gol u sezoni u Ligi prvaka.

U drugom poluvremenu ponovo isti scenario. Mertens ovog puta pogađa u 64. minuti, Napoli ponovo dolazi do vodstva, ali Haaland je nevjerovatan i pogađa za 2:2 samo osam minuta kasnije. Bio je to njegov šesti gol u tri meča Lige prvaka ove sezone.

Norvežanin ipak nije mogao sve sam pa je Napoli do kraja došao do sva tri boda i to golom Lorenza Insignea iz 73. minute.

Liverpool je imao daleko lakši posao u ovoj grupi na gostovanju kod Genka i slavio je sa 4:1. Oxlade-Chamberlain je postigao dva gola od kojih je jedan vanserijski. Treći gol je djelo Sadia Manea poslije asistencije Mohameda Salaha, dok je četvrti za Redse postigao Salah. Jedini gol za domaće postigao je Odey dvije minute prije kraja meča.

U ovoj grupi Napoli i dalje drži prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova, Liverpool je drugi sa šest, Salzburg je treći sa tri, dok je Genk posljednji s jednim bodom.

Liga šampiona, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Red Bull Salzburg - Napoli 2:3

Genk - Liverpool 1:4

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi