Navijači Manchester Uniteda blokirali trening centar

Protest protiv vlasnika i Superlige

Navijači Manchester Uniteda blokirali trening centar

M. Šljivak

Navijači Manchester Uniteda blokirali su ulazak u trening centar svog tima iz protesta prema vlasnicima kluba, porodici Glazer.

Nakon što je u nedjelju objavljeno da se 12 evropskih klubova udružilo u kreiranju Superlige, među kojima je i Mancchester United, počeli su veliki protesti navijača.

Aposlutno niko od istinskih navijača ne želi stvaranje Superlige, pa su mnogi od njih izašli na ulice i uslijedili su žestoki protesti.

Na isto su se odlučili i u Manchester Unitedu. Navijači su danas blokirali ulazak u trening centar kluba, uspjeli su ući i na teren u znak protesta protiv porodice Glazer.

[twitter]https://twitter.com/ESPNFC/status/1385152695074426881[/twitter]

Glazerovi imaju jasan stav kada je u pitanju ulazak u Superligu. Oni zbog novca imaju jasnu namjeru da uđu u ovu ligu ako se ona kreira, no to navijači ne žele dopustiti.

Porodica Glazer na čelu sa Malcolmom Glazerom počela je kupovati dionice Uniteda 2003. godine, a od 2005. godine su većinski vlasnici kluba.

Trenutno su vlasnici čak 98 procenata dionica kluba, a preostaala dva procenta pripadaju sada već bivšem direktoru kluba Edu Woodwardu koji je dao otkaz nakon vijesti o ulasku u Superligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je od dolaska porodice Glazer pet puta osvojio Premiership, ali klub je bez titule već osmu sezonu.

Navijači sve više gube strpljenje sa vlasnicima. Sada su ponovo podigli glas i svim silama žele promjene u svom klubu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi