Navijači Monaca traže momentalnu smjenu trenera

Leonardo Jardim više nije heroj navijača

Navijači Monaca traže momentalnu smjenu trenera

Najvatreniji navijači Monaca, grupa "Ultras Monaco 1994", danas su se oglasili na društvenim mrežama.

Naime, oni traže momentalnu smjenu trenera Leonarda Jardima, nakon što je njihov tim sinoć poražen rezultatom 3:4 u derbiju sa Marseilleom.

Novi poraz je značio da Monacu nakon pet kola Ligue 1 pripada 19. pozicija na tabeli. Dakle, nikakav pomak u odnosu na lošu prošlu sezonu još nije postignut.

"Zbog toga što klub ništa ne govori, nećemo se zamarati i pisati duga pisma, bez obzira što se toliko toga može reći... Jednostavno, vrijeme je za akciju: Jardime, hvala ti, ali vrijeme je da sada odeš i povedeš sa sobom one koje si štitio. Kada su druge stvari u pitanju, članovi uprave, da li ste vidjeli našu odbranu? Ako ne razumijete ništa dovedite profesionalce koji će omogućiti ovom klubu da pobijedi i pomoći vama da shvatite", istakli su navijači Monaca, pa dodali:

"Nemate problema sa potpisivanjem čekova, samo se pobrinute da su oni koje trebate potpisivati".

Inače, Leonardo Jardim je 2017. vodio Monaco do titule prvaka Francuske, prve nakon dugog posta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, na početku sezone 2018/2019 je dobio otkaz nakon niza loših rezultata, a na njegovo mjesto je došao Thierry Henry. Ipak, ni legendarni Francuz nije mogao učiniti ništa s očajnom ekipom Monaca, pa je Jardim vraćen na poziciju šefa struke početkom ove godine.

Monacu za sada nisu pomogla ni brojna pojačanja koja su stigla ovog ljeta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi