Navijači odabrali zamjenu za Emeryja: Na potezu je rukovodstvo PSG-a
Foto: EPA

Argentinca žele u Parizu

Navijači odabrali zamjenu za Emeryja: Na potezu je rukovodstvo PSG-a

Midhat Šljivak

Francuski PSG doživio je još jedan neuspjeh u Ligi prvaka. U osmini finala nisu mogli protiv Real Madrida i na prvu titulu prvaka Evrope će morati još da pričekaju.

Kao odgovornog za novo ispadanje navijači PSG-a krive trenera Unaija Emeryja. Srećom po njih, španski stručnjak od naredne sezone neće biti na ovoj poziciji, a nekoliko poznatih trenera povezuje se sa preuzimanjem kluba.

Među kandidatima su gotovo sva velika imena evropskog fudbala, a u anketi L'Equipea navijači PSG-a su odabrali čovjeka kojeg žele vidjeti na klupi.

Izabrali su Diega Simeonea. Sa 28 posto glasova trener Atletico Madrida je izglasan kao idealan trener za PSG, ali sa obzirom na njegovu povezanost sa Jorgandžijama, teško da će im se želja ispuniti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da bi doveli Simeonea u PSG-u će morati da naprave ponudu koja se ne odbija. Na to su vjerovatno i spremni, ali konačnu odluku će na kraju donijeti argentinski stručnjak.

Pored Simeonea veliki procenat glasova dobio je Carlo Ancelotti (16%), a zatim slijede Antonio Conte (14%) i Mauricio Pochettino (9%).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi