Andy Carroll bez gola u Premier ligi, ali dobija novi ugovor

Engleski napadač

Andy Carroll bez gola u Premier ligi, ali dobija novi ugovor

Engleski napadač Andy Carroll (30) iza sebe ima najgoru sezonu u karijeri. 

On je jedan od onih fudbalera od kojih se očekivalo mnogo na početku karijere, ali na kraju nisu ponudili apsolutno išta.

Kada je u januaru 2011. godine postao zvijezda prelaznog roka jer je prešao iz Newcastle Uniteda u Liverpool, od Carrolla se očekivalo da postane jedan od najboljih napadača na Otoku, ali to se nikada nije desilo.

Karijeru su mu doduše uništile i brojne povrede, pa je tako bilo i ove sezone u kojoj je odigrao samo 14 utakmica u svim takmičenjima. 12 od toga je bilo u Premier ligi, a zanimljivo da u ovom takmičenju nije postigao nijedan gol. U čitavoj sezoni je jednom zatresao mrežu protivnika i to u FA Cupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor mu sa Čekićarima ističe na kraju sezone, a klub iz Londona mu planira ponuditi novi. Ipak, West Ham ovog puta planira ispasti nešto namazaniji nego proteklih sezona pa će ugovor biti vrlo zanimljiv.

Carroll bi navodno trebao imati minimalnu platu, a ona bi se povećavala kroz klauzule o broju utakmica i postignutim golovima. Na ovaj način bi sve trebalo biti mnogo poštenije nego do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti