Navijači pronašli način da spriječe Red Bull da preuzme njihov klub

Spremni sami da ga kupe

Navijači pronašli način da spriječe Red Bull da preuzme njihov klub

E. Škorić
Teme:

U danskom Brondbyju ne žele da Red Bull postane vlasnik, pa su se odlučili na zanimljiv potez.

Red Bull je austrijska kompanija koja je do visina odvela neke klubove poput Salzburga ili Leipziga, ali u Brondyju se protive toj ideji unatoč činjenici da bi klub "dobio krila".

"Red Bull je sve ono što preziremo i protiv čega se borimo. Ne želimo da Red Bull kupi Brondby, jer to više neće biti klub koji volimo. Za te Austrijance fudbalski klubovi su postali samo biznis. Promijenili su grbove klubova, boje dresova, imena stadiona... promijenili su sve! Ne želimo da se to desi našem klubu", poručili su navijači.

U želji da spriječe kupovinu kluba od strane Red Bulla, odlučili su da kupe 135 loto lisitća za Eurojackpot.

Plan je jednostavan, ukoliko dobiju jackpot koji iznosi 60 miliona eura, sami će da kupe Brondby i na taj način zabraniti ulazak stranog investitora.

Top Komentari

miregolac
Ej jest im plan!
5 0
Dino69
Hahaha cuj ako dobiju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti